Här är TT:s nya chefer

Nya chefer på TT Nyhetsbyrån. Från vänster: Karin Birgersson, Annika Augustsson, Dan Skeppe, Tina Remius Strömberg, Jenny Danielsson. Foto: Thommy Tengborg/TT

På TT Nyhetsbyrån har vi nu tillsatt fem chefer i både nya och befintliga befattningar på nyhetsredaktionen och printredaktionen. Det här gänget är en mix av rutinerade medarbetare från TT och andra arbetsplatser samt nysatsande chefstalanger.

– Vi har stora förhoppningar på att dessa fem, tillsammans med den övriga chefsgruppen, ska fortsätta driva TT Nyhetsbyråns utveckling framåt. Det är ett viktigt och avgörande arbete i den tuffa miljö vår bransch verkar, säger redaktionschef Vicktor Olsson.

Annika Augustsson tillträdde före sommaren som chef för nyhetsredaktionens inrikesgrupp.

– TT:s inrikesreportrar är journalistiska fullblodsproffs, och vi har några av landets bästa ämnesreportrar. Det är fantastiskt roligt att vara en del av den verksamheten. Jag har varit på TT i snart åtta år, så vi känner varandra väl sedan tidigare. Min ambition är att jag i min nya roll ska vara närvarande och skapa lust och bra förutsättningar för gruppen att jobba vidare med att dagligen göra bra och viktig journalistik, säger hon.

Annika Augustsson, ny inrikeschef. Foto: Thommy Tengborg/TT

Nedan kan ni läsa om samtliga nytillträdda chefer på TT Nyhetsbyrån:

Dan Skeppe nyhetschef för kvällsdesken
Dan Skeppe har stor erfarenhet från TT:s nyhetsdesk och har innan han började på TT varit nyhetschef på dåvarande nyhetsbyrån FLT och Metro. Han har vikarierat i rollen som kvällschef en tid men blir nu permanent på platsen.

Tina Remius Strömberg vikarierande nyhetschef för kvällsdesken
Tina Remius Strömberg går in på ett längre vikariat som nyhetschef kväll. Hon började på TT 2014 och kommer senast från en redaktörsroll på morgondesken. Tidigare har hon jobbat på Aftonbladet.

Karin Birgersson redaktörschef
Karin Birgersson är TT:s nya redaktörschef på printredaktionen. Hon har tidigare haft flera tjänster på Svenska Dagbladet, bland annat redigeringschef, printchef, nattchef och chef för featurematerialets digitala utveckling. Till TT kom hon i december i fjol som redaktör med ansvar för Expressens tv-material.

Jenny Danielsson redigeringschef
Jenny Danielsson är ny redigeringschef på printredaktionen. Hon har jobbat på TT sedan 2004 – med en kort avstickare till Nynäshamnsposten 2006. Hon har haft flera chefs- och redaktörstjänster inom printverksamheten. Jenny har sedan 2017 varit sportredaktör för Svenska Dagbladet, vars sportsidor planeras och redigeras av TT, med TT-material.

Annika Augustsson chef för inrikesgruppen

Annika Augustsson tillträdde före sommaren som chef för nyhetsredaktionens inrikesgrupp.
Hon började på TT Nyhetsbyrån 2012 och har jobbat i olika roller på nyhetsdesken, och även vikarierat som inrikeschef. Tidigare har hon jobbat på Göteborgs-Posten och Sveriges Radio Halland.


Senaste

TT exklusivt på plats vid undersökningarna av Estonia
När de nya undersökningarna av Estonia genomfördes var TT Nyhetsbyråns Magnus Lejhall …
11 tips för att ta bättre bilder till sociala medier med mobilkameran
Med dagens mobiltelefoner, appar och filter kan nästan vem som helst ta …
TT-bilder vinner i Årets bild
Vi säger stort grattis till Kicki Nilsson som vinner i kategorin Nyhetsbild …