Vad är en mediebank

Foto: Shutterstock/TT 

En mediebank är vad det heter

En mediebank är, som namnet antyder, ett system där du samlar, lagrar och hanterar olika typer av mediefiler. Här ryms allt från stillbilder och videor till grafik, ljud och dokument. Systemet är webb- och molnbaserat, en bra sak för dig med hemmakontor eller om du har kollegorna på andra sidan jorden.

En mediebank bidrar till smidigare arbetsprocesser för företag som hanterar mycket media, exempelvis bolag inom press och marknadsföring. Tack vare verktyg som taggning, kategorisering, filtrering och sökning kan hela organisationen få full koll på innehållet även om mediebanken skulle rymma mycket stora mängder material. Därtill kan enklare redigering av materialet, exempelvis beskärning av bilder så att de passar din hemsidas CMS, utföras direkt i mediebanken. Användarvänligt och tidseffektivt.

Vi på TT Nyhetsbyrån har nyligen lanserat vår egen mediebank. Den är utvecklad efter tekniken från vår egen mediebank där mer än 60 miljoner bilder och videor finns. Vi vet vikten av en väl fungerande materialhantering. Kontakta oss för mer information eller läs mer om TT:s mediebank här.

Boka demo av Mediebanken här – det kostar inget och du binder inte upp dig på något! 

Sammanfattning:

●       Ger organisationen en samlingsplats för alla typer av media

●       Bidrar till förenklade arbetsprocesser

Publicerat av TT_Nyhetsbyrån 21 december 2021


Senaste

TT exklusivt på plats vid undersökningarna av Estonia
När de nya undersökningarna av Estonia genomfördes var TT Nyhetsbyråns Magnus Lejhall …
11 tips för att ta bättre bilder till sociala medier med mobilkameran
Med dagens mobiltelefoner, appar och filter kan nästan vem som helst ta …
TT-bilder vinner i Årets bild
Vi säger stort grattis till Kicki Nilsson som vinner i kategorin Nyhetsbild …