Fixa GDPR-samtycket på nolltid

Du som hanterar bilder i ditt arbete vet vilken tidsåtgång och huvudbry hanteringen av GDPR kan skapa. Lösningen är en mediebank med GDPR-modul. Här får du snabbt och enkelt full koll på allt som har med avtal och samtycke att göra.

GDPR ska inte vara en börda
Det är förstås positivt att GDPR finns, den personliga integriteten är värd att värna. Men om du ibland känner att ditt arbete hade varit mycket enklare om du slapp hantera alla samtyckesblanketter och annan GDPR-relaterad administration, då har du gott sällskap. Få saker har orsakat så mycket frustration, osäkerhet och tidssvinn i företag och organisationer de senaste åren som den här frågan.

Ovanpå den redan befintliga problematiken kring bildhantering – att bilder och filmer tenderar att hamna lite här och var utan någon struktur – kan GDPR-åtgärderna kännas övermäktiga. Så ska det inte behöva vara.

Vi på TT Nyhetsbyrån har nyligen lanserat Mediebanken, en plattform som rymmer allt du behöver för att skapa friktionsfria flöden av bilder, video och grafik inom din organisation. En del av Mediebanken är vår GDPR-modul.

Hantera samtycke direkt i telefonen
Med GDPR-modulen blir samtyckeshanteringen en enkel sak, samtidigt som du kan vara trygg med att ni följer regelverket till punkt och pricka för varje enskild mediefil. Du använder Mediebanken och GDPR-modulen på datorn eller via en app i din telefon. Systemet är webbaserat, så du når det var du än befinner dig.

I verktyget kan du enkelt be om samtycke och få en smidig överblick över alla samtycken. Dina medverkande använder samma app för att ge eller neka samtycke. Skulle en medverkande komma i efterhand och be om att bli bortplockad går det snabbt att ordna. Dessutom får du färdiga mallar för modellavtal enligt GDPR. Med Mediebanken får du helt enkelt full kontroll över all kommunikation om GDPR och samtycken. 

Mediebanken gör GDPR enkelt. Hämta vårt whitepaper och lär dig mer i vår lilla GDPR-skola.

Läs mer om TT:s mediebank här

Boka demo av Mediebanken här – det kostar inget och du binder inte upp dig på något! 

Sammanfattning:

●       Säkerställ att varje bild är godkänd enligt regelverket

●       Spara tid och energi tack vare effektiv hantering


Senaste

TT exklusivt på plats vid undersökningarna av Estonia
När de nya undersökningarna av Estonia genomfördes var TT Nyhetsbyråns Magnus Lejhall …
11 tips för att ta bättre bilder till sociala medier med mobilkameran
Med dagens mobiltelefoner, appar och filter kan nästan vem som helst ta …
TT-bilder vinner i Årets bild
Vi säger stort grattis till Kicki Nilsson som vinner i kategorin Nyhetsbild …