Fyra krav att ställa på din mediebank

En väl fungerande mediebank är ett måste för mellanstora och stora företag som hanterar större mängder mediefiler som bilder, video och grafik. Här tittar vi närmare på vad du kan få ut av en mediebank, och vilka funktioner du bör efterfråga.

Rätt val av mediebank ger dig friktionsfria flöden
Arbetet i din mediebank bör vara smidigt och filhanteringen ska inte behöva ta en stor del av din arbetsdag. Det ska kännas både roligt och lätt att navigera i systemet.

Enkel uppladdning
Överföringen ska vara enkel. Moderna mediebanker tillåter förutom överföring via dator att exempelvis en bild kan laddas upp direkt från en app i mobiltelefonen. Du kan också bjuda in gäster att ladda upp material i mediebanken utan inloggning, självklart med begränsad åtkomst så att inte fler än nödvändigt har tillgång till all data.

Tydlig kategorisering
Ju större mängd filer du har i din mediebank, desto större blir kravet på ordning och reda. Du ska kunna kategorisera dina filer utifrån vad som passar din verksamhet bäst: exempelvis efter datum, motiv, filstorlek eller fotograf. Detta sker genom taggning. När du väl har börjat använda taggning, antingen automatisk eller manuell, kommer du inte vilja vara utan den.

Redigering direkt i systemet
De flesta traditionella bildbankerna har inte stöd för redigering inuti systemet. Det betyder, som du kanske upplevt själv, att bilden, filmen eller grafiken måste redigeras i ett separat program innan de laddas upp i mediebanken. Så behöver det inte vara. I en modern mediebank värd namnet kan du redigera filerna direkt på plattformen. Det gör att du sparar både tid och energi framför skärmen.

Smidig delning och publicering
Som ytterligare ett steg i ett friktionsfritt filflöde bör du se till delnings- och publiceringsmöjligheterna. Här ska du på ett enkelt sätt kunna färdigställa och dela filer, och om du vill, publicera dem direkt från mediebanken ut i dina kanaler.

Välj en aktör som förstår dina behov
Vi på TT Nyhetsbyrån har nyligen lanserat vår egen mediebank. Vi kallar den lämpligt nog för Mediebanken. Här samlas alla verktyg och funktioner som du behöver för ett friktionsfritt filflöde på ett och samma ställe. Under årens lopp har vi samlat på oss hela 60 miljoner mediefiler i vårt eget system, och nya Mediebanken bygger på tekniken som används i den. Med vår långa erfarenhet av mediehantering vågar vi påstå att vi vet vad som krävs för att skapa den bästa arbetsgången.

Boka demo av Mediebanken här – det kostar inget och du binder inte upp dig på något! 

Sammanfattning:

  • Välj en mediebank med alla funktioner i samma system
  • Enkel hantering sparar tid och energi

Senaste

TT exklusivt på plats vid undersökningarna av Estonia
När de nya undersökningarna av Estonia genomfördes var TT Nyhetsbyråns Magnus Lejhall …
11 tips för att ta bättre bilder till sociala medier med mobilkameran
Med dagens mobiltelefoner, appar och filter kan nästan vem som helst ta …
TT-bilder vinner i Årets bild
Vi säger stort grattis till Kicki Nilsson som vinner i kategorin Nyhetsbild …