Mediebanken – allt du behöver i ett enda system

Här kommer ett lästips för dig som vill spara tid och gillar effektiva arbetsprocesser. I nylanserade Mediebanken från TT Nyhetsbyrån samlas alla verktyg du behöver för friktionsfria flöden av mediefiler, på ett och samma ställe.

Nu blir det lätt att lyckas
Mediebanken från TT Nyhetsbyrån är ett webb- och molnbaserat system för lagring, hantering och delning av bilder, videor och grafik. När vi utvecklade plattformen var ledstjärnan tydlig: ”det ska vara enkelt!”. Av våra användares respons att döma verkar vi ha lyckats med den saken. I Mediebanken är det just enkelt att hantera arbetsprocesser och bildflöden, oavsett hur många filer din mediebank innehåller.

När du besöker Mediebanken första gången märker du hur smidigt arbetet med mediefilerna är. Med hjälp av en tydlig användarguide kommer du i gång direkt. Skulle du behöva ytterligare stöd står TT:s kunniga medarbetare redo att hjälpa dig. Tack vare mångårig erfarenhet och mer än 60 miljoner bilder och videor i vår egen mediebank vet vi vad vi talar om.

Hela vägen från uppladdning till publicering
Genom den smidiga drag and drop-funktion laddar du snabbt och enkelt upp filerna från din enhet. Systemet stöder desktop, laptop, surfplatta och mobiltelefon. Med gästinlogg kan också aktörer utanför din organisation, låt säga en frilansfotograf, ladda upp bilder i Mediebanken. Du som administratör godkänner bilden innan den läggs till och exponeras i banken, ett bra sätt att säkerställa kvaliteten på materialet.

När filen laddas upp sker också kategorisering utifrån en eller flera parametrar, exempelvis motiv, datum eller fotografens namn. Materialet kan kategoriseras manuellt eller med hjälp av metadata. I skrivande stund utvecklar vi dessutom en smart AI-lösning som kommer att förbättra kategoriseringen ytterligare. Tack vare kategoriseringen är det enkelt att ha kontroll över stora mängder filer, ett oslagbart alternativ till att ha material lagrat i olika system eller externa hårddiskar.

Mediebanken är omfattande. Är du i behov av avancerad redigering har mediebanken plugin till de vanligaste programmen, som Adobe Photoshop och Powerpoint. Med vår erfarenhet från nyheterna har vi utvecklat ett snabbt och enkelt sätt att få in textade bilder synliga för alla på företaget, oavsett om det är direkt från kameran, mobilen eller annan mobil plattform. Därefter kan du publicera filer i era kanaler.

Enkelt var ordet.
Vill du veta mer om hur du kan skapa tidseffektiva och säkra arbetsflöden på en och samma plattform? Boka demo av Mediebanken här – det kostar inget och du binder inte upp dig på något! 

Sammanfattning:

●       Lagring, hantering och delning i ett och samma system

●       Alltid stöd och rådgivning från TT Nyhetsbyråns support 


Senaste

TT exklusivt på plats vid undersökningarna av Estonia
När de nya undersökningarna av Estonia genomfördes var TT Nyhetsbyråns Magnus Lejhall …
11 tips för att ta bättre bilder till sociala medier med mobilkameran
Med dagens mobiltelefoner, appar och filter kan nästan vem som helst ta …
TT-bilder vinner i Årets bild
Vi säger stort grattis till Kicki Nilsson som vinner i kategorin Nyhetsbild …