Hur du skapar ordning och reda bland dina mediefiler

Ansvarar du för företagets hantering av bilder? Välkommen till en text som kommer att göra dig glad. Vi på TT Nyhetsbyrån har tagit fram ett verktyg som gör det enkelt att skapa ordning och reda bland dina mediefiler.

Foto: Shutterstock/TT

Struktur är nyckeln

Mediebanken från TT Nyhetsbyrån är ett digitalt system för att lagra och hantera bilder, videor och grafik. Tack vare den kan du och alla andra i organisationen få full kontroll över all media, samlad på en och samma plattform. Aldrig mer kommer du att behöva ringa runt till fotografer eller leta igenom flera olika bildbanker för att få tag i bilden du söker.

Verktyget gör det enkelt att ladda upp och med hjälp av taggning kategorisera materialet. Utifrån dina behov skapar du själv en struktur som gör arbetet smidigt för alla inblandade, oavsett om det bara är du eller flera som behöver ha tillgång till filerna. Du kan till exempel sortera dem efter datum, särskilda motiv, storlek eller vilken fotograf som tagit bilderna. 

Filtrera ner i minsta detalj

När du väl har skapat en kategorisering av filerna behöver du kunna navigera bland dem. Filtreringsverktyget gör det enkelt att hitta den fil du vill använda. Det gör att den där frilansfotografens bilder från det där datumet förra hösten aldrig mer riskerar att hamna på villovägar …

Hantera GDPR direkt i verktyget

Det går inte att prata om bilder och struktur utan att nämna GDPR. I Mediebanken hittar du GDPR-modulen. I den ingår bland annat mallar för modellavtal och samtyckesbegäran, så du kan vara trygg med att du har ordning och reda även gällande GDPR-hanteringen av dina filer.

Läs mer om TT:s mediebank här.

Boka demo av Mediebanken här – det kostar inget och du binder inte upp dig på något! 

Sammanfattning:

  • Alla mediefiler samlade i ett och samma verktyg
  • Ordning och reda med kategorisering och filtrering

Senaste

TT exklusivt på plats vid undersökningarna av Estonia
När de nya undersökningarna av Estonia genomfördes var TT Nyhetsbyråns Magnus Lejhall …
11 tips för att ta bättre bilder till sociala medier med mobilkameran
Med dagens mobiltelefoner, appar och filter kan nästan vem som helst ta …
TT-bilder vinner i Årets bild
Vi säger stort grattis till Kicki Nilsson som vinner i kategorin Nyhetsbild …