Så blir bildlagringen både smidig och korrekt

Att lagra bilder på ett strukturerat sätt borde vara en självklarhet i alla företag. Du som arbetar med bildhantering på daglig basis vet att så inte alltid är fallet. Här tittar vi närmare på hur en webbaserad plattform förenklar din arbetsdag.

Foto: Shutterstock/TT

Ge dig själv rätt förutsättningar

Hos många företag som upplever utmaningar kring bildhanteringen handlar det om att man en gång i tiden börjat i liten skala och sedan sett mängden filer växa sig större utan att arbetssättet utvecklats. Det må ha gått bra när filerna var få och bara ett par personer arbetade med dem, men när verksamheten utökats och behoven vuxit, ja då räcker det inte till. Resultatet blir i bästa fall bara att onödigt mycket tid går åt till att leta bland filer i flera olika program och plattformar. I värsta fall bidrar röran till arbetsprocesser som helt enkelt inte fungerar.

Med Mediebanken från TT Nyhetsbyrån säkrar du att lagringen av bilder och filmer blir både smidig och regelmässigt korrekt. Till att börja med sker all lagring direkt i molnet, arbetet kan alltså utföras oavsett var i världen du och dina kollegor befinner er. Tack vare att filerna finns i molnet minskar risken för förlorade filer om något skulle hända den lokala hårddisken. Med Mediebanken kan du också vara helt trygg i att säkerheten håller högsta nivå – enbart de personer i och utanför organisationen som ska ha tillgång till filerna ges access.

Lagring enligt regelboken

När du har skapat rätt förutsättningar för ditt företags lagring och hantering av mediefiler är mycket vunnet. Men det finns ytterligare en aspekt: Dataskyddsförordningen, GDPR. Den medför, som du säkert redan vet, att personuppgifter måste hanteras på ett korrekt sätt. Dessa ofta tidskrävande och ibland svårtydda krav blir till en enkel sak när du använder Mediebanken. Genom att arbeta i den medföljande GDPR-modulen kan alla regler följas till punkt och pricka. Här fyller du i färdiga mallar för modellavtal, ber om samtycke med bara ett knapptryck, letar upp tidigare GDPR-avtal och mycket annat. Det bästa av allt – du kan göra hela jobbet med mobiltelefonen. Allt du behöver göra är att ladda ner appen.

Läs mer om TT:s mediebank här.

Boka demo av Mediebanken här – det kostar inget och du binder inte upp dig på något! 

Sammanfattning:

  • Smidiga arbetsprocesser som sparar tid och energi
  • Korrekt GDPR-hantering med god överblick

Senaste

TT exklusivt på plats vid undersökningarna av Estonia
När de nya undersökningarna av Estonia genomfördes var TT Nyhetsbyråns Magnus Lejhall …
11 tips för att ta bättre bilder till sociala medier med mobilkameran
Med dagens mobiltelefoner, appar och filter kan nästan vem som helst ta …
TT-bilder vinner i Årets bild
Vi säger stort grattis till Kicki Nilsson som vinner i kategorin Nyhetsbild …