Så här fungerar en mediebank

Mer än bara förvaring

Det första du tänker på när du hör ordet mediebank är troligtvis att du en gång för alla kan samla allt material. För en del kan det vara gott nog, inte minst de som vet hur bökigt det kan vara att ha företagets bilder utspridda på externa hårddiskar eller i flera olika program. Men det är förstås inte det enda du kan få ut av en mediebank.

I en modern, omfattande mediebank hittar du alla funktioner som behövs för att skapa smidiga och säkra arbetsflöden för mediefiler. Kedjan inleds med att någon inom eller utanför organisationen laddar upp filerna till mediebanken. Detta sker smidigt med drag-and-drop via datorn eller en app i telefonen. Lagring av materialet sker på ett säkert tryggt och sätt i molnet. 

Filerna kategoriseras sedan med hjälp av taggning så att du enkelt kan få en god struktur över dem. På så sätt sparar du tid eftersom du inte behöver gå igenom hundratals bilder för att hitta den du söker. Allt du behöver göra är att välja hur du vill filtrera din sökning. Exempel på kategorier är uppladdningsdatum, motiv, fotograf och filstorlek. 

Redigera och publicera direkt

När filerna är kategoriserade och sökbara kan du enkelt välja ut vilka du vill ha, och påbörja redigeringen. Ja, det är faktiskt så smidigt att du kan utföra enklare bildredigering och formatering direkt i mediebanken. 

Enkel publicering är en av de viktigaste funktionerna i en mediebank, oavsett om det handlar om publicering i sociala medier eller i tryckta produkter. Därför kan du också dela eller publicera filer till dina kanaler, åtminstone om du väljer en välutvecklad mediebank. Det friktionsfria flödet vore inte komplett om du behövde lyfta ut filen utanför systemet för att publicera den, eller hur?

För mer information eller besök Mediebanken.

Boka demo av Mediebanken här – det kostar inget och du binder inte upp dig på något! 

Sammanfattning:

  • Alla mediefiler samlade på ett och samma ställe.
  • Kategorisering, filtrering, redigering och publicering inuti systemet

Senaste

TT exklusivt på plats vid undersökningarna av Estonia
När de nya undersökningarna av Estonia genomfördes var TT Nyhetsbyråns Magnus Lejhall …
11 tips för att ta bättre bilder till sociala medier med mobilkameran
Med dagens mobiltelefoner, appar och filter kan nästan vem som helst ta …
TT-bilder vinner i Årets bild
Vi säger stort grattis till Kicki Nilsson som vinner i kategorin Nyhetsbild …