Mediebanken – lösningen E24 har drömt om

TT Nyhetsbyrån erbjuder nu en mediebank som har utvecklats tillsammans med norska nyhetsbyrån NTB. Nedan följer en kort intervju med Andreas Fosse på E24, en av NTB:s kunder på mediebanken. 

Foto: Thomas Brun / NTB / TT

E24, motsvarande Dagens industri i Norge, använder mediebanken för att hantera och arkivera bilder. Vi har pratat med utvecklingsredaktör Andreas Fosse för att få en inblick i hur mediebanken hjälper honom i vardagen. 

 – Mediebanken är faktiskt lösningen vi drömt om för att smidigt kunna hantera och lagra bilder.

E24 har varit testkund under hela utvecklingsprocessen. Andreas Fosse berättar att utvecklingsteamet löpande lyssnade på deras inspel och idéer. Alla deras åsikter om systemet blev tagna på allvar. 

Allt på ett ställe

 – Vi upplever mediebanken som ett enkelt och användarvänligt system, säger utvecklingsredaktören.

Sedan tidigare är E24 kund i NTB:s (Norges motsvarighet till TT) bildbank. En utmaning för dem var att på ett enkelt sätt hantera sitt egna bildarkiv med bilder från andra leverantörer. Mediebanken blev lösningen.

 – Vi önskade att samla bilderna, egna och andras, på ett ställe som alla kollegor kunde få tillgång till. Förut hade man några bilder lokalt och andra på olika hårddiskar. Det fanns inget smart system. Nu använder alla kollegor mediebanken, fortsätter Andreas. 

En av de största fördelarna han ser med NTB:s mediebank är att allt arbete med bilder nu är samlat på ett ställe, både egna bilder och byråbilder.

AI-funktionalitet från NTB:s bildbank

Mediebanken använder kunskap om metadata och AI-funktionalitet från NTB:s bildportal. När en fotograf lägger upp ett foto på en känd person kommer ansiktsigenkänning att göra att fotot blir korrekt taggat och vara sökbart.

 – Detta underlättar något enormt och ger oss nu en helt annan struktur i vår bildhantering. Nu är det lätt att hitta bilder i arkivet.

Intuitivt, användarvänliga och responsivt

Andreas berättar om ett intuitivt system med ett användarvänligt gränssnitt. Journalisterna och fotograferna behöver ingen utbildning och de tycker det är lätt att förstå. Dessutom går det snabbt att ladda upp bilderna i systemet. 

 – Jag vill definitivt rekommendera NTB:s mediebank. Det är en mycket bra lösning för att arkivera och hantera mediefiler.

Förtydligande:

NTB:s mediebank är alltså exakt samma verktyg som TT:s mediebank. 

Vill du veta mer om TT:s mediebank? Kontakta oss för gratis demo.


Senaste

TT exklusivt på plats vid undersökningarna av Estonia
När de nya undersökningarna av Estonia genomfördes var TT Nyhetsbyråns Magnus Lejhall …
11 tips för att ta bättre bilder till sociala medier med mobilkameran
Med dagens mobiltelefoner, appar och filter kan nästan vem som helst ta …
TT-bilder vinner i Årets bild
Vi säger stort grattis till Kicki Nilsson som vinner i kategorin Nyhetsbild …