TT Nyhetsbyrån tillsätter kundredaktör 

TT Nyhetsbyrån tar ännu ett steg för att komma närmare sina mediekunder och har därför tillsatt en kundredaktör.

Helena Ekinge, ny kundredaktör på TT Nyhetsbyrån. Foto: Anders Wiklund/TT

I den strategiskt viktiga rollen fungerar Helena Ekinge, vanligtvis chef för utrikes-, grafik- och planeringsredaktionerna, som en stärkt länk mellan TT:s nyhetsredaktion och TT:s kunder på nyhetstjänsten.

– Som leverantör till samtliga Sveriges nyhetsmedier, vart och ett med egen profil, läsekrets och behov, är en tät dialog med redaktionerna som använder oss av högsta vikt. Helenas roll stärker oss ytterligare i det arbetet, säger redaktionschef Vicktor Olsson.

TT Nyhetsbyrån bevakar Sverige och världen och publicerar ett nyhetsflöde dygnet runt, sju dagar i veckan. Det gäller nyhetsartiklar, stillbild, rörlig bild, liverapporteringar och grafik inom alla breda nyhetsområden för främst digital publicering. Samtliga nyhetsmedier i Sverige, både kommersiella titlar och public service, är kunder på TT:s nyhetstjänst. 

Det är ett stort och viktigt flöde och Helena Ekinge ger i sin nya roll TT djupare kunskap om nyhetsredaktionernas behov, användning och arbetssätt.

– Vi vill vara en så bra leverantör av nyheter som möjligt och vara nära våra nyhetskunder i vardagen. Det ska vara lätt att nå oss för att fråga om, eller komma med inspel på, vår rapportering, både stort och smått. Samtidigt behöver vi veta mer om hur snacket går hos kunderna, om det vi gör så att vi ligger rätt och hänger med när det sker förändringar, säger Helena Ekinge.

Mediebranschen är i snabb förändring och det är viktigt för TT att följa med i de växlande behoven. 

– Det här är ett sätt för oss att ha ännu närmare kontakt med alla våra nyhetskunder, säger Vicktor Olsson.

Helena Ekinge har redan börjat arbetet som kundredaktör. Pontus Ahlkvist går in som tillförordnad chef för utrikesgruppen. Han har i snart sju år jobbat som utrikesreporter på TT, med särskilt fokus på Tyskland och EU-frågor.

Tjänsten som kundredaktör är ett projekt under 2022.

Vill du veta mer om den nya rollen och hur vi kommer att jobba framöver? Kontakta oss gärna!

Vicktor Olsson, redaktionschef TT Nyhetsbyrån vicktor.olsson@tt.se, 08-6922701

Helena Ekinge, kundredaktör TT Nyhetsbyrån helena.ekinge@tt.se, 08-6922680


Senaste

TT exklusivt på plats vid undersökningarna av Estonia
När de nya undersökningarna av Estonia genomfördes var TT Nyhetsbyråns Magnus Lejhall …
11 tips för att ta bättre bilder till sociala medier med mobilkameran
Med dagens mobiltelefoner, appar och filter kan nästan vem som helst ta …
TT-bilder vinner i Årets bild
Vi säger stort grattis till Kicki Nilsson som vinner i kategorin Nyhetsbild …