Utställningen News Flash – ett sekel av nyheter 

Missa inte! Nu visas utställningen News Flash – ett sekel av nyheter med anledning av TT:s 100-årsjubileum. Det är ett unikt samarbete mellan Fotografiska i Stockholm och TT Nyhetsbyrån och skildrar 100 år av nyhetsrapportering med bilder ur TT:s enorma bildarkiv. Utställningen pågår till 12 februari 2023. Se filmen nedan som är en kort version av den som visas i utställningen.

Många medier har uppmärksammat utställningen vilket är väldigt roligt. Tidningen Journalisten skriver om den och intervjuar Tobias Röstlund, chef för TT:s bildbyrå, som jobbat hårt med utställningen.

– Det här känns väldigt roligt, särskilt eftersom utställningen kommer att attrahera alla åldersgrupper. Både en 80-åring och en tonåring kan få ut något av det, säger Tobias Röstlund i Journalisten. Läs hela artikeln här: https://www.journalisten.se/nyheter/tt-fyller-drygt-100-ar-firar-med-utstallning-pa-fotografiska

Läs även fin recension av DN:s fotograf Paul Hansen, ”Nyhetsbilder glimrar när TT firar hundraårsjubileum på Fotografiska”: https://www.dn.se/kultur/nyhetsbilder-glimrar-nar-tt-firar-hundraarsjubileum-pa-fotografiska/

Birgitta Rubin på DN lyfter även upp utställningen, ”Här är de sex bästa utställningarna just nu”: https://www.dn.se/kultur/birgitta-rubin-har-ar-de-sex-basta-utstallningarna-just-nu-3/

Mer om TT:s 100-årsjubileum på tt.se/100. Samt här på bloggen TT fyller 100 år.


Senaste

Så är det att vara på klimatmötet – ”Som Las Vegas, fast sämre”
TT:s utsända i Sharm el-Sheikh Sofia Eriksson och Henrik Montgomery…
Få ordning på din mediebank
Så gör metadatan det enkelt att jobba med bilder…
TT fyller 100 år
TT Nyhetsbyrån fyller 100 år och för att fira detta…